Biografie Willem-Jan Candel

Willem-Jan Candel is 54 jaar, geboren in Drunen Noord-Brabant, getrouwd en vader van twee kinderen.

Direct na zijn eindexamen VWO (1986) is Willem-Jan Candel naast zijn studie gaan werken binnen de internationale automobiel sector. Aanvankelijk vanuit liefde voor alles wat met auto’s te maken heeft en zijn pragmatische instelling. Het hobbymatige karakter van deze bijbaan maakte al snel plaats voor een fascinatie voor het ‘verkoop vak’. Hij besloot om in 1989 zijn studie Nederlands Recht op te geven om zich fulltime te richten op zijn werk als salesmanager. Candel groeide op in een gezin waar de internationale carrière van zijn vader ervoor zorgde dat kennis van het mondiaal zakendoen en respect voor culturen en lokale gebruiken met de paplepel werden ingegoten. Hierdoor vindt Candel gemakkelijk aansluiting bij internationale posities en heeft hij geen enkele moeite om zich aan te passen aan de plaatselijke gebruiken.

Met ruim 34 jaar management- en verkoopervaring in verschillende branches, heeft Candel zich verder ontwikkeld tot een specialist op het gebied van algemeen management met een commerciële en klantgerichte focus. Zijn basisprincipe: ‘alle gelederen binnen een organisatie moeten eerst elkaar begrijpen om vervolgens als totale organisatie te begrijpen wat voor de klant de toegevoegde waarde biedt. Kennis van eigen bedrijfsprocessen en kennis van de bedrijfsprocessen van de klant zijn hierbij essentieel’. Candel wil doordringen tot de kern van een organisatie door waar mogelijk actief te participeren in de bedrijfsprocessen en zodoende gedegen kennis op te doen over de toegevoegde waarde ervan. Hij is in staat om zich snel in te leven in een afzetmarkt en de stakeholders van een organisatie. Zijn analytisch vermogen stellen hem in staat om hoofd- van bijzaken te scheiden en door middel van een strategisch plan focus te creëren binnen een organisatie.

Naast zijn dagelijkse werkzaamheden heeft Candel in 2005 zijn MBA aan Kingston University behaald. Als afstudeeropdracht koos hij ‘Organizational culture and performance’. Tijdens zijn onderzoek heeft hij veel inzicht gekregen in de ‘harde’ en ‘zachte’ factoren die invloed hebben op het resultaat van een organisatie.

Van nature is Candel een optimistisch mens. Wilskracht en geloof ergens in hebben, bepalen voor een groot deel het succes van wat hij wil realiseren. Hij is een inspirator, iemand die met aandacht voor mensen leiding geeft en mensen weet te inspireren om hun kwaliteiten optimaal te benutten.

Je moet zelf leren lopen. Ik kan je tips geven en inspireren om het werkelijk te doen! Door zelf te lopen, ontwikkelt je zelfvertrouwen en doe je ervaring op om succesvol en trots een eigen carrière pad te bewandelen.