Biografie

Willem-Jan Candel is 52 jaar, geboren in Drunen Noord-Brabant, getrouwd en vader van twee kinderen.

Direct na zijn eindexamen VWO (1986) is Willem-Jan Candel naast zijn studie gaan werken binnen de internationale automotive sector. Aanvankelijk vanuit liefde voor alles wat met auto’s en boten te maken heeft. Het hobbymatige karakter van deze bijbaan maakte plaats voor fascinatie voor het verkoopvak. Hij besloot dan ook (tot grote schrik van zijn ouders) om in 1989 zijn studie Nederlands Recht op te geven om zich fulltime te richten op het verkoopvak. Hij groeide op in een gezin waar kennis van mondiaal zakendoen werd meegegeven doordat vader internationaal werkzaam was. Daardoor vindt Candel ook zelf gemakkelijk aansluiting op internationale posities.

Met ruim 30 jaar management- en verkoopervaring in verschillende branches en op alle niveaus, heeft hij zich verder ontwikkeld tot een specialist op het gebied van sales- en algemeen management. Zijn basisprincipe: ‘alle gelederen binnen een organisatie moeten eerst elkaar begrijpen om vervolgens als totale organisatie te begrijpen wat voor de klant de toegevoegde waarde biedt. Kennis van eigen bedrijfsprocessen en kennis van de bedrijfsprocessen van de klant zijn hierbij essentieel.’

Naast zijn dagelijkse werkzaamheden heeft Candel in 2005 zijn MBA aan Kingston University behaald. Als afstudeeropdracht koos hij ‘Organizational culture and performance’. Tijdens zijn onderzoek heeft hij veel inzicht gekregen in de ‘harde’ en ‘zachte’ factoren die invloed hebben op het resultaat van een organisatie.

Van nature is Candel een optimistisch mens. Wilskracht en geloof ergens in hebben, bepalen voor een groot deel het succes van wat hij wil realiseren. Hij is een inspirator, iemand die met aandacht voor mensen leiding geeft en mensen weet te inspireren om hun kwaliteiten optimaal te benutten.

Je moet zelf leren lopen. Ik kan je tips geven en inspireren om het werkelijk te doen! Door zelf te lopen, ontwikkelt je zelfvertrouwen en doe je ervaring op om succesvol en trots een eigen carrière pad te bewandelen.